LiveMarvelouz

Wie zijn wij?

De bemanning van LiveMarvelouz

livemarvelouz

Wij zijn Lisa en Martin. Sinds oktober 2018 leven we als nomaden. We zeilden van Griekenland naar Spanje, waar we in een strenge lockdown terecht kwamen. Eind mei 2020 zeilden naar Nederland om daar het verloop van Corona verder af te wachten. In de zomer van 2021 willen we weer ‘zeil zetten’ naar Zuid-Europa.

LiveMarvelouz betekent voor ons ‘Het leven kan geweldig zijn’ en tegelijkertijd ‘Leef geweldig!’. Het is een naam die aanspoort om de kansen die je krijgt te zien en te benutten. Voor je zelf en voor anderen.

Kortom, wil jij ook je eigen koers bepalen of ben je gewoon toe aan een boost of een break? Dan heten we je welkom bij ons aan boord!

activiteiten 2021

Wil je weten welke Break en Boost activiteiten staan gepland voor 2021? Bekijk het overzicht op de pagina Opstapplaatsen.  

Lisa

Ik heb met veel plezier gewerkt in de jeugd- en gehandicaptenzorg, als trainer en (gezins)begeleider. Vanaf 2008 was ik als trainer verbonden aan de opleiding Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding en van 2011 tot 2019 heb ik met heel veel plezier bij de opleiding Pedagogiek aan de HAN gewerkt.

Sinds Martin en ik het roer hebben omgegooid (2018) voel ik me min of meer een reiziger. Het leven op onze zeilboot bevalt me veel beter dan ik ooit gedacht had! Het betekent dat ik, voor mij, nieuwe gebieden verken en me steeds meer focus op talenten die ik flexibel in kan zetten: ik ben positief, creatief, ik leer graag en ben een associatief denker. Hierdoor kan ik goed met anderen meedenken, bijvoorbeeld bij het maken van keuzes of bij het krijgen van inzicht in eigen wensen en gedrag.

Ik voel me gelukkig als ik mensen om me heen heb, als ik aan het hardlopen, paardrijden of aan het fietsen ben. Ik doe graag nieuwe ervaringen op en ben vaak bezig met hoe zou het beter kunnen?

Toen we in Spanje in de lockdown zaten vond ik het leuk en interessant om de Spaanse taal te leren kennen en me te verdiepen in het land, haar geschiedenis en gewoontes. Als we onderweg zijn maak ik graag samen met Martin filmpjes over wat ons beroert.

Ik ben altijd dol op mijn werk geweest, waardoor ik vaak aan het werk of aan de studie was.

Martin

Als kind van zonaanbiddende ouders heb ik herinneringen opgebouwd aan eindeloze vakanties in warme landen.

LiveMarvelouz

Ik was in die tijd niet van mijn surfplank af te slaan en tijdens langere zeiltochten met vrienden ontdekte ik de magie van het ‘onderweg’ zijn. Pas veel later leerde ik écht zeilen en spendeerde ik in mijn eentje (in mijn eigen zeilboot) vele weekenden op het IJsselmeer en de Waddenzee.

Inmiddels heb ik een grote stap gezet om mijn droom te leven: we hebben onze banen opgezegd en zijn met onze boot het onbekende tegemoet gegaan.

Als docent communicatievaardigheden heb ik met veel passie les gegeven aan zowel jongeren als volwassenen. Als NLP-mastercoach heb ik geleerd om met volle aandacht en vanuit een systemisch perspectief waar te nemen. Ik geloof dat iedere ervaring meerdere waarheden kent, maar als je leert om zonder oordelen te kijken kan je samen de waarde van gedrag onderzoeken. Ik geloof dat we alleen zo de diversiteit en eigenheid van onszelf en anderen gaan begrijpen en waarderen.

Wat ik graag wil leren? ‘Fouten maken mag!’, staat bovenaan mijn lijstje. Dat is voor mij een heel proces. Zowel onze blogs als videos geven je een inkijkje. Laat je weten wat je er van vindt?