LiveMarvelouz

individuele coaching

blogVerhalen over individuele en loopbaancoaching

Improviseren op Madeira

Improviseren op Madeira

“Jolly Jumper, Jolly Jumper, this is sailing yacht Marin, sailing yacht Marin, over!” Als er geen reactie komt herhaal ik mijn oproep nog een keer. Maar ook nu blijft het stil aan de andere kant van de marifoon. “Wij hebben gewoon voorrang”, mompel ik, terwijl ik...

Plannen maken voor de toekomst

Plannen maken voor de toekomst

Plannen is een belangrijke vaardigheid om je doelen dichterbij te brengen. Maar het leven laat zich niet altijd plannen. En dus…? In dit verhaal beschrijf ik hoe onverwachte gebeurtenissen je van je stuk kunnen brengen. Wat heeft zich de afgelopen maanden voltrokken...

Een baken van vertrouwen

Een baken van vertrouwen

Op weg naar het ‘leven van onze dromen’ ontdekten we regelmatig dat we dingen moesten doen die we niet gewoon waren. We werden er onzeker van en draalden om onze problemen heen. Andere keren waren we overmoedig en waagden de sprong, maar met onze ogen dicht. Op weg...

Je successen vieren

Je successen vieren

Stel je eens voor dat je aan je succesjes (hoe klein ook), nét zoveel aandacht zou besteden als aan je kleinste foutjes of vergissingen. Dat zou best wel even wennen zijn nietwaar? We zijn geneigd onze foutjes breed uit te meten en onszelf op de kop te zitten. Het...

Van wegwerpdroom naar werkelijkheid

Van wegwerpdroom naar werkelijkheid

Toen we ons huis verkochten in 2018 begon voor ons pas de realisatie van onze droom. Alles waar we ons, tot dan, alleen nog maar een voorstelling konden maken kreeg nu handen en voeten. Het werd een spannende tijd. Lange tijd was mijn droom niet zo herkenbaar en...

Fouten maken, mag dat?

Fouten maken, mag dat?

Op oudejaarsavond heb ik me voorgenomen om dit jaar meer fouten te gaan maken. Niet dat ik gek ben op fouten, integendeel! Ik veroordeel gemaakte fouten én hun makers soms met kracht. Niet altijd met woorden, maar wel in mijn hoofd. Vooral als ik zelf de veroorzaker...

individuele en loopbaancoaching

Een blog over thema’s uit het dagelijkse leven. Verhalen bedoeld ter inspiratie en als leidraad om jouw innerlijk kompas steeds serieuzer te nemen en ernaar te handelen. We schrijven over gezinscoaching, loopbaancoaching en relatiecoaching.

In deze reeks

Overige reeksen