LiveMarvelouz

Blogposts

Posts uit onze bibliotheek

Pico op zijn plek in het bos

Pico op zijn plek in het bos

Dag, dag,

We zijn eindelijk weer terug van weggeweest! Dit tiende Pico verhaal heeft een hele tijd op zich laten wachten omdat mijn moeder in januari van dit jaar overleden is. Ik had meer tijd nodig dan gedacht om het schrijven weer op te pakken.

Samen met Christa ben ik weer aan de slag gegaan met vertellen en schrijven. Als je verbetertips, opmerkingen of ideeën hebt: Ik houd mij aanbevolen!

In dit verhaal komt naar voren dat Pico – net als elk ander mens – behoefte heeft aan zingeving en zelfverwerkelijking. Om ‘zin’ te ervaren is Pico echter in grote mate afhankelijk van zijn omgeving én de mensen om hem heen. Christa vertelt hoe fijn het is dat Pico in de natuur aan het werk kan én hoe steunend het is dat begeleiders met zoveel zorg en toewijding Pico steunen bij zijn ontwikkeling.

Ik hoop dat ook dit verhaal weer inspireert om vanuit liefde en aandacht de ander daadwerkelijk te ontmoeten.

Veel leesplezier! Lisa

Casa de la conocimiento

Het huis dat ik al een tijdje bij mijn favorieten heb staan, maar waar téveel nadelen aan kleven, is ineens mijn onbetwiste favoriet geworden! Het is groot, we vinden het mooi en het kijkt prachtig uit over het dal tussen de bergtoppen van Bernia. De paar kleine...

Plannen maken voor de toekomst

Plannen maken voor de toekomst

Plannen is een belangrijke vaardigheid om je doelen dichterbij te brengen. Maar het leven laat zich niet altijd plannen. En dus…? In dit verhaal beschrijf ik hoe onverwachte gebeurtenissen je van je stuk kunnen brengen. Wat heeft zich de afgelopen maanden voltrokken...

Het schept een band als je het écht samen doet

Het schept een band als je het écht samen doet

Christa en Clemens zetten zich, samen met andere ouders, in om een ouderinitiatief te realiseren. Hoewel ze zich helemaal suf vergaderd hebben en bijna voortdurend te kampen hadden met personeelstekorten was het ook geweldig om samen iets nieuws te creëren. De gelijkwaardige samenwerking schiep een band die nog steeds waardevol voor ze is. Ook hebben ze enorm genoten van de fantastisch enthousiaste mensen die er werkten. Hierdoor konden Pico en zijn ouders in fasen toegroeien naar een permanente woonplek.

Josee Tesser wederom bedankt voor je treffende tekening!

Hoe houd je jezelf op koers?

Hoe houd je jezelf op koers?

Sta je wel eens stil bij alle doelen en wensen die je in je leven hebt gerealiseerd? Of ben je sneller geneigd te kijken naar de dingen die nog NIET zijn gelukt? Het laatste geeft vaak stress 😳!  Terwijl het ontspanning en een voldaan gevoel oplevert als je focust op...

Beschermjassen voor Pico

Beschermjassen voor Pico

Pico vindt het heerlijk om samen te lachen om de verhaaltjes die Petra (zijn tante) hem vertelt of voorleest. Het is voor haar een manier om contact met hem te maken. Ze probeert ook Christa en Clemens te ondersteunen in de zorg om Pico, hoewel dat niet altijd gemakkelijk is. Deze liefdevolle betrokkenheid van steunfiguren om Pico heen vormt voor hem een jas van bescherming.

Ook deze keer heeft Josee Tesser een tekening gemaakt om het verhaal te verbeelden. Christa, Petra en ik zijn er geweldig blij mee! Dank je wel Josee!