LiveMarvelouz

Blogposts

Posts uit onze bibliotheek

In een hele andere wereld

In een hele andere wereld

In maart 2020 ging de wereld op slot. Door corona veranderde er van alles en stond de wereld op zijn kop.

Christa blikt terug op deze periode en vertelt me hoe machteloos zij en Clemens zich voelden omdat ze Pico lange tijd niet op konden halen van de woongroep en evenmin konden bezoeken. Gelukkig is niet alles kommer en kwel en brengt óók corona mooie inzichten met zich mee.

Christa vertelt me dat sommige medewerkers van de woongroep nog steeds niet beter zijn. Één van de medewerkers kan inmiddels helemaal niet meer werken vanwege long-covid en een andere begeleider is gedeeltelijk met werken gestopt. Dat is persoonlijk leed waar we misschien toch te weinig bij stil staan? Heel veel mensen worden nog dagelijks geconfronteerd met de gevolgen. Ook Pico is niet meer de oude sinds hij covid gehad heeft. Hij kan niet vertellen waar hij last van heeft, maar zijn ouders merken dat Pico vaak moe is. In de weekenden kan hij uren bijslapen. Ook tijdens het werken in het bos gaat Pico veel vaker even zitten om uit te rusten.

Christa is intens blij dat we elkaar inmiddels weer gewoon opzoeken. Dat er weer nabijheid en contact is.

In dit elfde Pico verhaal (dat wel heel lang op zich heeft laten wachten) vertelt Christa over de zichtbare en onzichtbare sporen die corona heeft nagelaten.

Heel veel leesplezier!

Je dromen manifesteren

Je dromen manifesteren

Op achtjarige leeftijd kreeg mijn fantasie een enorme boost toen ik op een woensdagmiddag de eerste aflevering zag van de Zweedse jeugdserie ‘De jongen met de gouden broek’. Hoofdpersoon Mats (hij was van mijn leeftijd en had opvallend genoeg een beetje mijn...

Pico op zijn plek in het bos

Pico op zijn plek in het bos

Dag, dag,

We zijn eindelijk weer terug van weggeweest! Dit tiende Pico verhaal heeft een hele tijd op zich laten wachten omdat mijn moeder in januari van dit jaar overleden is. Ik had meer tijd nodig dan gedacht om het schrijven weer op te pakken.

Samen met Christa ben ik weer aan de slag gegaan met vertellen en schrijven. Als je verbetertips, opmerkingen of ideeën hebt: Ik houd mij aanbevolen!

In dit verhaal komt naar voren dat Pico – net als elk ander mens – behoefte heeft aan zingeving en zelfverwerkelijking. Om ‘zin’ te ervaren is Pico echter in grote mate afhankelijk van zijn omgeving én de mensen om hem heen. Christa vertelt hoe fijn het is dat Pico in de natuur aan het werk kan én hoe steunend het is dat begeleiders met zoveel zorg en toewijding Pico steunen bij zijn ontwikkeling.

Ik hoop dat ook dit verhaal weer inspireert om vanuit liefde en aandacht de ander daadwerkelijk te ontmoeten.

Veel leesplezier! Lisa

Casa de la conocimiento

Het huis dat ik al een tijdje bij mijn favorieten heb staan, maar waar téveel nadelen aan kleven, is ineens mijn onbetwiste favoriet geworden! Het is groot, we vinden het mooi en het kijkt prachtig uit over het dal tussen de bergtoppen van Bernia. De paar kleine...

Plannen maken voor de toekomst

Plannen maken voor de toekomst

Plannen is een belangrijke vaardigheid om je doelen dichterbij te brengen. Maar het leven laat zich niet altijd plannen. En dus…? In dit verhaal beschrijf ik hoe onverwachte gebeurtenissen je van je stuk kunnen brengen. Wat heeft zich de afgelopen maanden voltrokken...

Het schept een band als je het écht samen doet

Het schept een band als je het écht samen doet

Christa en Clemens zetten zich, samen met andere ouders, in om een ouderinitiatief te realiseren. Hoewel ze zich helemaal suf vergaderd hebben en bijna voortdurend te kampen hadden met personeelstekorten was het ook geweldig om samen iets nieuws te creëren. De gelijkwaardige samenwerking schiep een band die nog steeds waardevol voor ze is. Ook hebben ze enorm genoten van de fantastisch enthousiaste mensen die er werkten. Hierdoor konden Pico en zijn ouders in fasen toegroeien naar een permanente woonplek.

Josee Tesser wederom bedankt voor je treffende tekening!