LiveMarvelouz

hoe ziet de boot eruit?

Marín, godin van de zee

LiveMarvelouz

Beneteau Oceanis Clipper 473

Een zeer ruime en makkelijke zeilboot

We hebben de boot naar onze dochter genoemd en haar de naam Marín gegeven, wat Godin van de zee betekent. De Oceanis 473 Clipper heeft heerlijke zeileigenschappen en tegelijkertijd is er veel ruimte en comfort benedendeks. Het dek is ruim en de kuip heeft een opklapbare tafel in het midden. Als het erg warm en zonnig is kan een bimini worden uitgeklapt die de hele kuip overdekt. Het achterschip heeft een geïntegreerd zwemplateau met douche.  

De indeling van onze boot

Later zul je meer spijt hebben van de dingen die je niet deed dan van wat je wel gedaan hebt. Gooi de trossen los. Zeil de veilige haven uit. Vang de passaatwind in je zeilen. Onderzoek. Droom. Ontdek.

– MARK TWAIN –

koken en eten

De salon is de centrale ruimte in de boot. Hier kunnen we koken en eten we als het buiten te koud is. De salon is ruim en licht. De stahoogte varieert van 1.90-2.00 meter. Aan bakboordzijde bevindt zich de langgerekte keuken met koelkast en oven. Rondom de uitklapbare tafel bieden banken plaats aan acht personen.

LiveMarvelouz
LiveMarvelouz

Slapen

Onze boot heeft vier tweepersoons hutten. Twee van deze hutten zijn bestemd voor gasten. Voor in de boot bevindt zich de kleinste gastenhut. Het bed loopt taps toe en is 2,10 meter lang. Het smalste deel is 80 centimeter breed en het breedste deel 1,40 meter breed. Achter in de boot bevinden zich nog twee hutten waarvan de hut aan stuurboordzijde voor onze gasten is. Het bed is ongeveer 1,40 x 2,10 meter. Alle hutten hebben een eigen kast, luiken voor frisse lucht met ramen die kunnen worden verduisterd.

LiveMarvelouz

douche en toilet

De badkamer aan stuurboordzijde is voor onze gasten. Er is een douche en een scheepstoilet. (Als we in een haven liggen maken we gebruik van de douche- en toiletvoorzieningen in de haven.)

LiveMarvelouz
LiveMarvelouz
LiveMarvelouz

binnen in De kajuit

We hebben een ruime boot van meer dan 14 meter. In de praktijk merken we dat onze gasten zich na verloop van tijd graag een beetje verspreiden. Iemand zoekt even de rust op van zijn hut en een ander helpt buiten met een zeil-manouvre of ligt in de zon een boek te lezen op het voordek. Op een boot is het binnen knus, maar leef je het liefst buiten.

LiveMarvelouz

Buiten op het dek

Met mooi weer is het het fijnst om veel buiten te zijn. Met een handdoek op het voordek of in de kuip en uit de wind. Als we voor anker liggen is er vaak gelegenheid om te gaan zwemmen of om met de bijboot aan land te gaan. Als we in een haven liggen kun je gebruik maken van de havenfaciliteiten. In de haven kun je gemakkelijker van boord als je dat wilt en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

LiveMarvelouz
LiveMarvelouz