Blogpost door Martin Hordijk
Op dec 6, 2023
LiveMarvelouz
Je dromen manifesteren
0
(0)

Op achtjarige leeftijd kreeg mijn fantasie een enorme boost toen ik op een woensdagmiddag de eerste aflevering zag van de Zweedse jeugdserie ‘De jongen met de gouden broek’. Hoofdpersoon Mats (hij was van mijn leeftijd en had opvallend genoeg een beetje mijn uiterlijk), vond een wel heel bijzondere broek op straat. Telkens wanneer hij zijn hand in een van de zakken stak, en weer tevoorschijn haalde, zat daar een briefje van vijf in. Met een zak vol briefjes van vijf kocht Mats een echte zeilboot. Mijn enthousiasme was ontembaar en dagdromend fantaseerde ik over Mats’ boot en de mogelijkheden van zo’n broek.

Bij de tweede en volgende afleveringen veranderde er iets aan de broek van Mats. Er kwam steeds meer geld uit zijn zakken rollen. De avonturen namen groteske vormen aan en ik verloor mijn interesse in Mats en zijn broek.

Wil je weten hoe de boot en de avonturen toch nog jarenlang onderwerp waren van mijn spel, in mijn tekeningen en mijn verhalen? Je leest het volledige artikel op Zeilwereld. Laat je hieronder weten wat van het verhaal vond?

Wat vind je van deze post?

Klik op een ster om dit verhaal te beoordelen!

Omdat je dit bericht interessant vond...

Deel dit verhaal op jouw sociale media!

Martin Hordijk

Gezinscoaching

Een blog met thema’s uit het dagelijkse leven. Verhalen bedoeld ter inspiratie en als leidraad om jouw innerlijk kompas steeds serieuzer te nemen en ernaar te handelen. 

In deze reeks

Overige reeksen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.