LiveMarvelouz

Wie zijn wij?

De crew van LiveMarvelouz

livemarvelouz

Wij zijn Lisa en Martin. We zijn een stel sinds 1985 en hoewel onze relatie natuurlijk niet iedere dag even ‘geweldig’ is, vormt ze een belangrijk onderdeel van ons eigen ‘marvelous life’. Omdat we allebei het gevoel hebben dat er nog zoveel te ontdekken en te ontwikkelen valt hebben we ons huis verkocht. Met onze zeilboot Marín willen we nóg meer mooie en waardevolle ervaringen opdoen. We hopen dat jij met ons mee wilt op ontdekkingsreis om samen met ons op zoek te gaan naar de mogelijkheden die het leven in petto heeft. Een leven met verdieping, authentieke ervaringen en verbondenheid.

De naam die we hebben gekozen voor onze sociale onderneming past bij ons. LiveMarvelouz met een Z. Het is een eigenwijze naam, omdat wij de dingen ook graag op onze eigen wijze willen doen. De naam bevat de letters van onze voornamen. Het beschrijft dat het leven geweldig kan zijn en tegelijkertijd spoort het aan om de kansen die je krijgt te benutten. Ook als dat niet zo voor de hand ligt.

programma

Wil je weten welke Boostweken gepland staan voor dit jaar? Bekijk de opstapplaatsen op de pagina Programma.  

Lisa

Als (oud) Nederlands kampioen theatersport benader ik het leven graag met een flinke dosis improvisatievermogen. Mijn naïef enthousiasme werkt vaak aanstekelijk en gecombineerd met een enorme werklust kan ik bergen verzetten.

Van proberen kun je leren! Pippi Langkous is altijd al één van mijn helden geweest. Al heb ik misschien wat minder lef, maar ook ik ga graag uit van mogelijkheden én positief vertrouwen! De lijfspreuk van Pippi heb ik veranderd in: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het leuk vind en dat ik het zou kunnen leren!’

Doordat Martin en ik ons roer hebben omgegooid heb ik andere kanten van mezelf leren kennen en nieuwe dingen geleerd. Ik heb vooral ervaren dat ik een bevoorrecht mens ben! Ik vind het heerlijk om een moderne nomade te zijn, waarbij we ‘in het moment’ keuzes kunnen maken, dankzij alles wat we op ons pad tegenkomen.

Ik wil mijn ecologische voetafdruk zo veel mogelijk beperken, bijvoorbeeld door zo min mogelijk spullen te verzamelen en door geen vlees en vis te eten. Het leven op onze zeilboot bevalt me veel beter dan ik ooit gedacht had! Als ik de zee zie, word ik al zeeziek en de eentonigheid van zee, zee en nog eens zee trok me weinig aan. Maar ik heb ontdekt dat dit een

nogal beperkende overtuiging was. Dankzij het zeilen hebben we fantastische nieuwe plekken ontdekt, nieuwe mensen leren kennen en om leren gaan met onvoorspelbare situaties. Ik heb de grootsheid van het heelal ervaren tijdens onze nachtelijke overtochten en alles bij elkaar is er bij mij een nieuwsgierige honger ontstaan naar ‘wat er mogelijk nog meer op ons pad komt’. Wil je nog meer over mij weten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

Martin

Hoewel ik meestal erg bescheiden ben, ben ik van ons twee toch écht de gastheer. Ik maak makkelijk en graag een babbeltje en kan anderen daarbij snel op hun gemak te stellen. In deze ontmoetingen streef ik naar  gelijkwaardigheid, vanuit respect en nieuwsgierigheid.

 

LiveMarvelouz

Het zeilen is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Even helemaal in het moment kunnen zijn. Op zoek naar de zon en het onbekende achter de horizon. Maar ik ben ook een dromer en ik ontdekte dat er ook spannende kanten aan het onbekende zitten. Denk daarbij aan de onvoorspelbaarheid van het weer bij langere overtochten, of aan de materialen die onverwacht stuk gaan. Als schipper en verantwoordelijke word ik steeds opnieuw geconfronteerd met mijn eigen (on)mogelijkheden. Tegelijkertijd merk ik dat het zeilen me in staat stelt mijn eigen grenzen te verleggen, juist als het ‘niet weten’ even heel sterk op de voorgrond staat.

Ons nieuwe en reizend bestaan is nog steeds een grote spiegel voor me. Ik wordt telkens geconfronteerd met een werkelijkheid die niet of nauwelijks te voorspellen is. Ik leer over mezelf door terug te kijken en waar te nemen hoe ik op deze situaties reageer. Tegelijkertijd krijg ik een keuze voorgeschoteld. Hoe wil ik zijn en hoe wil ik de volgende keer reageren?

Al sinds ons vertrek uit Nederland schrijf ik blogverhalen waarbij ik met een humoristische ondertoon over mijn eigen leerproces vertel. Ik geniet van de positieve reacties van anderen en het is mijn droom om de blogs in een boek vorm te geven! Lees mee op de pagina blogs en laat een berichtje achter om te laten weten wat je ervan vindt. Wil je nog meer over mij weten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel.