LiveMarvelouz

Wie zijn wij?

De crew van LiveMarvelouz

livemarvelouz

Wij zijn Lisa en Martin. We zijn een stel sinds 1985 en hoewel onze relatie natuurlijk niet iedere dag even ‘geweldig’ is, is het een belangrijk onderdeel van ons eigen ‘marvelous life’. Omdat we allebei het gevoel hebben dat we nog zoveel kunnen ontdekken hebben we ons huis verkocht. Met onze zeilboot Marín willen we nóg meer mooie en waardevolle ervaringen opdoen. We willen onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk beperken, bijvoorbeeld door zo min mogelijk spullen te verzamelen en door geen vlees en vis te eten. We hopen dat jij met ons mee wilt op ontdekkingsreis, op zoek naar de mogelijkheden die het leven in petto heeft. Een leven met verdieping, authentieke ervaringen en verbondenheid.

De naam die we hebben gekozen voor onze onderneming past bij ons. LiveMarvelouz met een Z. Het is een eigenwijze naam. Wij willen de dingen graag op onze eigen wijze doen. De naam impliceert dat het leven geweldig kan zijn. Tegelijkertijd spoort het aan om actief de kansen te benutten die je daarvoor krijgt. Ook als dat niet zo voor de hand ligt.

programma

Wil je weten welke coach- en inspiratieweken er zijn en waar we dit jaar zijn?

Lisa

Als (oud) Nederlands kampioen theatersport benader ik het leven graag met een flinke dosis improvisatievermogen. Mijn naïef enthousiasme werkt vaak aanstekelijk en gecombineerd met een enorme werklust kan ik bergen verzetten.

“Van proberen kun je leren!” Net als Pippi Langkous ga ik graag uit van de mogelijkheden die er zijn en heb ik een optimistische kijk op de wereld en mijn medemens. Ik kleur graag buiten de lijntjes en heb nog veel idealen die ik graag zou willen realiseren.

Doordat wij ons roer hebben omgegooid heb ik andere kanten van mezelf leren kennen, heb ik nieuwe dingen geleerd én ben ik andere dingen gaan doen. Zoals blogs schrijven over Pico. Een jongen met een verstandelijke beperking en zijn ouders. Waarom? Omdat ik wil vertellen dat iedereen op zijn eigen manier streeft naar een marvelous life én omdat ik zo een bijdrage wil leveren aan inclusie van mensen met een beperking. Ik wil mensen kennis laten maken met deze doelgroep, ook al wist je nog niet dat je er iets over wilde weten.

Het leven op onze zeilboot bevalt me veel beter dan ik ooit gedacht had! Ik word snel zeeziek en de eentonigheid van de oceaan trok me eerst

helemaal niet aan. Maar door het zeilen heb ik fantastische plekken ontdekt, nieuwe mensen leren kennen en om leren gaan met onvoorspelbare situaties. De nachtelijke overtochten vind ik magisch net zoals het dicht bij de natuur leven. Bij mij is een nieuwsgierige honger ontstaan naar ‘wat er mogelijk nog meer op ons pad komt’. Wil je nog meer over mij weten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

Martin

Hoewel ik meestal erg bescheiden ben, ben ik van ons twee toch écht de gastheer. Ik maak makkelijk en graag een babbeltje en kan anderen daarbij snel op hun gemak te stellen. In deze ontmoetingen streef ik naar gelijkwaardigheid, vanuit respect en nieuwsgierigheid.

 

LiveMarvelouz

Zeilen is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Even helemaal in het moment kunnen zijn. Op zoek naar de zon en het onbekende achter de horizon. Maar ik ben ook een dromer. Aan het onbekende zitten spannende kanten. Denk daarbij aan de onvoorspelbaarheid van het weer bij langere overtochten, of aan de materialen die onverwacht stuk gaan. Als schipper en verantwoordelijke word ik steeds opnieuw geconfronteerd met mijn eigen (on)mogelijkheden en het staat me in staat mijn eigen grenzen te verleggen.

Ons nieuwe en reizend bestaan is nog steeds een grote spiegel voor me. Ik wordt telkens geconfronteerd met een werkelijkheid die niet of nauwelijks te voorspellen is. Ik leer over mezelf door terug te kijken en waar te nemen hoe ik op deze situaties reageer. Tegelijkertijd krijg ik een keuze voorgeschoteld. Hoe wil ik zijn en hoe wil ik de volgende keer reageren?

Al sinds ons vertrek uit Nederland schrijf ik blogverhalen waarbij ik met een humoristische ondertoon over mijn eigen leerproces vertel. Ik geniet van de positieve reacties van anderen! Lees mee op de pagina blogs en laat een berichtje achter om te laten weten wat je ervan vindt. Wil je nog meer over mij weten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel.