LiveMarvelouz

Wie zijn wij?

De crew van LiveMarvelouz

kansen benutten

Wij zijn Lisa en Martin en samen vormen wij LiveMarvelouz. De naam LiveMarvelouz hebben we gekozen omdat het uitdrukt dat het leven geweldig kan zijn en tegelijkertijd spoort het ons aan om kansen die we krijgen actief te benutten. Met ons zeilende en reizende bestaan willen het leven ten volle leven.

De beginletters van onze voornamen komen terug in de naam LiveMarvelouz. Een originele naam die eigenwijs eindigt: met een Z. Het benadrukt dat we graag onze eigen unieke weg bewandelen en dat ‘hoe het hoort’ voor ons niet de norm is.

Met LiveMarvelouz bieden we bijzondere coach- en zeilreizen aan, waarbij een heel persoonlijke benadering, culinaire verwennerij, het aangaan van uitdagingen en aandacht voor de natuur de ingrediënten zijn voor een ‘marvelous’ zeilreis.

"KUN JE DE ZEE OVERSTEKEN DOOR NAAR HET WATER TE STAREN?"

Rabindranath Tagore

Lisa

Met mijn brede interesse en aanstekelijk enthousiasme ben ik voor veel activiteiten te porren en geniet ik van de energie die ik heb. Ik heb vaak goeie zin en wil graag ‘de goede dingen’ doen. Ik hou van leren, ontwikkelen, anderen verrassen en verrast worden.

Van proberen kun je leren!” Net als Pippi Langkous ga ik graag uit van de mogelijkheden die er zijn en heb ik een optimistische kijk op de wereld en mijn medemens. Ik kleur graag buiten de lijntjes en heb nog veel idealen die ik graag zou willen realiseren.

Doordat wij ons roer hebben omgegooid heb ik andere kanten van mezelf leren kennen, heb ik nieuwe dingen geleerd én ben ik andere dingen gaan doen. Zoals blogs schrijven over Pico. Een jongen met een verstandelijke beperking en zijn ouders. Waarom? Omdat ik wil vertellen dat iedereen op zijn eigen manier streeft naar een marvelous life én omdat ik zo een bijdrage wil leveren aan inclusie van mensen met een beperking. Ik wil mensen kennis laten maken met deze doelgroep, ook al wist je nog niet dat je er iets over wilde weten.

Het leven op onze zeilboot bevalt me veel beter dan ik ooit gedacht had! Ik werd snel zeeziek en de eentonigheid van de oceaan trok me eerst 

helemaal niet aan. Maar door het zeilen heb ik fantastische plekken ontdekt, nieuwe mensen leren kennen en om leren gaan met onvoorspelbare situaties. De nachtelijke overtochten vind ik magisch net zoals het dicht bij de natuur leven en de eenvoudige levensstijl. Bij mij is een nieuwsgierige honger ontstaan naar ‘wat er mogelijk nog meer op ons pad komt’. Wil je nog meer over mij weten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

Martin

Hoewel ik meestal erg bescheiden ben, ben ik aan boord graag de gastheer. Ik maak makkelijk en graag een babbeltje en kan anderen daarbij snel op hun gemak te stellen. In de ontmoetingen met anderen streef ik naar gelijkwaardigheid, vanuit respect en nieuwsgierigheid.

 

LiveMarvelouz

Zeilen is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Even helemaal in het moment kunnen zijn. Op zoek naar de zon en het onbekende achter de horizon. Maar aan het onbekende zitten ook vaak spannende kanten. Denk aan de onvoorspelbaarheid van het weer bij langere overtochten, of aan de materialen die onverwacht stuk gaan. Als verantwoordelijk schipper zal ik steeds de veiligheid voorop zetten.

Ons reizende bestaan is nog elke dag een grote spiegel voor me. Soms moet ik accepteren dat ik de dingen moet doen in het tempo en op de manier die gewoon zijn in het land waar ik te gast ben. Dat ik daarbij mijn zelfstandigheid even opzij moet schuiven is iets dat ik best moeilijk vind. De cultuurverschillen zijn enorm leerzaam en geven me een duidelijke keuze: Hoe wil ik zijn en hoe wil ik de volgende keer reageren?

Al sinds ons vertrek uit Nederland schrijf ik blogverhalen waarbij ik met een humoristische ondertoon over mijn eigen leerproces vertel. Ik geniet van de positieve reacties van anderen! Lees mee op de pagina blogs en laat een berichtje achter om te laten weten wat je ervan vindt. Wil je nog meer over mij weten, kijk dan op mijn LinkedIn profiel.

"Je treft dan twee hele fijne, compassievolle mensen die hun coaching achtergrond perfect inzetten. "

– Linde –

hoe het begon

Ons ‘marvelous life 1.0’ begon al toen we elkaar in 1985 tegenkwamen in de bus. We waren allebei op weg naar onze nieuwe opleiding agogisch werk. We waren zeventien en meteen verliefd op elkaar. Toch duurde het nog drie maanden voordat we daarvoor uit durfden te komen en we ‘verkering’ kregen. Het is het nog steeds ‘aan’ en sindsdien hebben we al veel opleidingen, werkplezier en ook lief en leed met elkaar gedeeld.

Verliefd
Dochterlief tussen de verhuisdozen

WE lieten ALLES ACHTER

In 2018 besloten we om de gebaande paden te verlaten en nieuwe dromen te realiseren (zie blogpost in Zeilwereld: Van wegwerpdroom naar werkelijkheid). We verkochten ons huis, namen allebei ontslag als docent bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en lieten onze dochter met pijn in het hart achter in Nederland. We wilden een nieuw bestaan opbouwen in Spanje om in de omgeving van Valencia (Spanje) te starten met een sociale onderneming.

smeltkroes

Onze plannen waren nog niet in beton gegoten. Met onze ervaring als trainer en docent wilden we iets met inclusie, lokale leefbaarheidsprojecten, met studenten en dat alles gecombineerd met coaching. Met onze camper Bolletje gingen we op zoek naar een geschikte plek voor deze smeltkroes van ideeën. We leerden de omgeving tussen Valencia en Denia beter kennen terwijl we Spaans leerden en op huizenjacht gingen (zie blogpost: Alleen verder zonder zadels).

Het huis op de berg
De was doen in Valencia

einde spanje plan

Na lang zoeken ruilden we onze camper in voor de door Martin lang gekoesterde droom. We kochten Marín in Griekenland en zeilden haar samen terug naar Spanje (zie: Zeilen is leuker dan gedacht). In Valencia presenteerden we alvast de plannen voor onze ‘smeltkroes’ aan de Spaanse KvK. De strenge corona lock-down zette echter alles op z’n kop. We zeilden terug naar Nederland. Ik ging tijdelijk aan de slag bij de Hogeschool van Amsterdam en Martin volgde een extra opleiding tot life-coach.

marvelous life 2.0

Corona maakte ons duidelijk dat het leven niet maakbaar is. We wilden onafhankelijk zijn van anderen en zoveelmogelijk onze eigen koers kunnen varen. Het leven op de boot leerde ons zelfvoorzienend te zijn: tevreden met minder. Het liet ons genieten van nieuwe plaatsen en mensen. In onze onderneming wilden we waarden kunnen uitdragen die voor ons centraal waren komen te staan. Sindsdien leven, werken en reizen we op onze boot Marin en voelen ons volledig in verbinding met de dingen die voor ons zo belangrijk zijn.

Eenvoud, ontdekken, verbinden en spelen