LiveMarvelouz

Partners

Omdat we het graag samen willen doen

LiveMarvelouz

partners voor Vrijwilligerswerk ‘nieuwe stijl’ gezocht 

Voor onze Break Weken zoeken wij maatschappelijk geëngageerde ondernemingen, projecten of initiatiefnemers die middenin de samenleving staan, die willen nadenken over de impact van hun keuzes en die kansen willen bieden aan onze deelnemers. Kortom partners die ons ‘break team’ een wederkerig vrijwilligersproject aan willen bieden. Een klus waar alle betrokken partijen beter van worden.

Ons break team maakt zo kennis met een, voor haar, onbekende organisatie én leert op een innovatieve manier samenwerken. Onze partners (de ondernemer, organisatie, wijk of initiatief) krijgen de kans om, door de ogen van het break team, naar zichzelf te kijken, de belemmeringen en de mogelijkheden.

Daarnaast kunnen we meedenken, meehelpen en meedoen! Lees verder wat we zoeken en hoe je je kunt aanmelden.

Samen dragen we bij aan de mogelijke oplossing voor een lokaal vraagstuk. Bijvoorbeeld een overlevingsplan voor een verlaten dorp of voor het verminderen van zwerfafval in de buurt.

waar kunnen we mee aan de slag? 

Misschien heeft onze opdrachtgever behoefte aan een ‘frisse blik’ van buiten, een analyse door buitenstaanders? Misschien zijn prachtige toekomstplannen blijven liggen omdat ze nog een concretiseringsslag kunnen gebruiken. Misschien is men benieuwd naar specifieke wensen van wijkbewoners ten aanzien van hun leefomgeving? Misschien wil een vrijwilligersorganisatie graag meer actieve vrijwilligers maar weet ze niet hoe ze dat voor elkaar kan krijgen? Onze bijdrage kan op verschillende manieren vorm krijgen.

Mogelijke opbrengsten zijn bijvoorbeeld een informatief filmpje, een ontwerp voor een poster, een aantal uitgewerkte what-if scenario’s. Maar misschien is de vraag veel praktischer en kunnen we een bepaald gebied ontdoen van plastic, of een veilige speelplaats creëren voor kinderen. De uiteindelijke opbrengst hangt af van de vraag,

de ondersteuning én de expertise in de groep. We streven naar een gezamenlijk leerproces van alle betrokkenen. We werken vanuit een waarderende benadering en proberen de ‘werkzame bestanddelen’ zichtbaar te maken. Deze benadering bevordert een positieve en energieke sfeer. 

succes-Indicatoren

 

 • het project is gesitueerd in Zuid-Europa (Zuid-Spaanse, Italiaanse of Griekse kust), de communicatie vindt plaats in het Engels 
 • de vraagstelling/wens staat op 1 A4 
 • het break team krijgt de gelegenheid om vertrouwd te raken met de context, de cultuur en het gedachtengoed om de vraagstelling beter te kunnen begrijpen (denk bijv. aan rondleiding of presentatie) 
 • het break team kan met betrokkenen overleggen (om ideeën mee uit te kunnen wisselen)
 • het doel wordt vastgesteld in wederzijds overleg en is afgestemd op de mogelijkheden van het break team en de mate van ondersteuning die aanwezig is
 • een goede werkplek voor het break team en de noodzakelijke materialen zijn aanwezig

We komen graag in contact!

Als je na het lezen van deze pagina ideeën met ons wilt delen, als je een tip hebt voor een mooi vrijwilligersproject voor ons break team, of als je het programma wilt sponseren, laat dan s.v.p. je gegevens achter in het contactformulier.

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

LiveMarvelouz

partners die ons een steuntje in de rug kunnen geven

Als startende onderneming zoeken we verschillende partners waarmee we onze idealen verder kunnen realiseren.

 • Heb je een vraagstuk waar we aan aan mee kunnen werken? Laat het weten!
 • Ken je organisaties, initiatieven of ondernemers langs de Zuid-Spaanse, Italiaanse of Griekse kust, die profijt zouden kunnen hebben van ons break team? Laat ze weten van ons bestaan!
 • We zijn een startende onderneming dus we kunnen nog veel ideeën en kennis gebruiken  (denk aan aanvragen beurzen, financiële planning, feedback op inhoud). Heb je adviezen, we horen het graag!
 • Kun je en wil je financieel bijdragen aan een break voor iemand die dat niet zelf kan betalen, of wil je materiaal voor de boot sponsoren? We komen graag met je in contact! (Zie ook pagina Stichting)
 • Ben jij een ondernemer met een soortgelijk idee? Dan vinden we het leuk om kennis te maken en ideeën uit te wisselen!