Blogpost door Lisa van den Heuvel
Op jan 25, 2020
LiveMarvelouz
Schrijven over een nomadenbestaan. Maar waar begin ik?
0
(0)

Inmiddels leid ik al 174 dagen een nomadenbestaan op een zeilboot. Ik houd al 174 dagen een dagboekje bij en noteer al 174 dagen braaf al onze uitgaven. 174 dagen waarin ik geleerd heb hoe ik de boot op koers kan houden, waar en hoe ik het anker kan laten vallen, met welke knoop ik de fenders vast moet maken en nog veel meer. 174 dagen waarin ik tot de ontdekking ben gekomen dat ik nog heel veel niet weet, maar waarin ik wel het vertrouwen én de zin gekregen heb om nog meer te leren, langer en vaker te gaan zeilen én te investeren in een ‘mobiel en flexibel leven’.   

En omdat ik dat besluit genomen heb zit ik eindelijk, na al die boot-dagen, achter mijn laptop om wat van mijn ervaringen, ideeën en opgedane kennis te delen op internet. In de hoop dat ik jou of anderen kan informeren over de alledaagse dingen die op mijn pad zijn gekomen sinds we een min of meer reizend bestaan leiden. Ik hoop ook dat ik anderen kan inspireren met mijn blogs. Inspireren om ook de sprong in het diepe te wagen, op een boot te gaan wonen, naar Spanje te vertrekken, met een camper rond te trekken, of (misschien heel iets minder heftig) te leren luisteren naar je eigen wensen, behoeften en verlangens en daar in meer of mindere mate vorm aan te geven.

Maar waar begin ik met schrijven? Moet ik beschrijven dat we, voordat we onze boot gekocht hadden, meer dan een half jaar onze woonlasten laag gehouden hebben door op andermans huizen en dieren te passen en dat af te wisselen met wonen in onze camper ‘Bolletje’? Een bijzondere periode omdat ik zo geconfronteerd werd met mijn gebrek aan een eigen vaste plek. Of beschrijf ik onze zeiltrip van Griekenland naar Valencia? Waarin ik het nachtzeilen zo magisch vond. Of begin ik bij onze eerste weken in Valencia en de daarbij behorende worsteling en moeilijkheden om een nieuw bestaan op te bouwen, een taal te leren en ons netwerk uit te breiden? Misschien moet ik wel beginnen bij storm Gloria van iets meer dan een week geleden? Dagen waarin we alleen maar bezig waren met de boot: ligt ze niet te los, ligt ze niet te vast, kunnen de lijnen breken, hadden we het zeil er niet af moeten halen voor de storm? Of moet ik beginnen bij het nu, het moment dat we weer met z’n tweetjes in de boot zitten en ons wat ontheemd voelen omdat we onze dochter net hebben uitgezwaaid op het vliegveld van Valencia en ik daarom weer even extra geconfronteerd word met de afstand tussen Nederland en Spanje.

Ik kan de keuze nu nog even niet maken, maar de kop is eraf. Ik slaap er gewoon nog een nachtje over… en dan begin ik écht.

Wat vind je van deze post?

Klik op een ster om dit verhaal te beoordelen!

Omdat je dit bericht interessant vond...

Deel dit verhaal op jouw sociale media!

Lisa van den Heuvel

Overige posts

In deze reeks vind je spontane, laatste-moment en van-alles-en-nog-wat berichten. Soms slechts onze mening, een andere keer een ervaring, maar altijd gemeend. 

In deze reeks

Overige reeksen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.